fbpx

Despre aur si diamante

Cunoscute din cele mai vechi timpuri – aurul si diamantele isi au fiecare povestea lui, dar numai impreuna pot crea obiecte unice, ale caror atribute se pot reduce la: frumos, calitate, durabilitate, unicitate.

Cunoscut inca din antichitate, aurul este raspandit in stare nativa in natura si poate fi obtinut usor insa numai in cantitati mici. Apreciat inca de la descoperirea sa, datorita durabilitatii in timp si a usurintei in modelare, aurul a luat dintotdeauna calea podoabelor de cult, a obiectelor de lux si a obiectelor pretioase.

Fiind prea moale pentru a fi utilizat singur ca bijuterie, aurul este folosit mereu in ameste cu alte materiale, acestea fiind de fapt raspunzatoare pentru culoarea definitiva a materialului si numarul de carate.

Stiai ca originea diamantului vine din greaca veche, adamas si se traduce prin: de neinvins, indestructibil? Din punct de vedere chimic, diamantul este starea pura a carbonului, iar cand acesta cristalizeaza poate atinge duritatea maxima, din cauza acestea diamantele putand si slefuite numai cu pulbere de diamant si din fulerita. Diamantele iau nastere numai in adancul scoartei terestre, la adancimi mari, unde si temepraturile depasesc 1200 grade Celsius.

Ajutandu-ne de ce ne ofera natura si alaturand priceperea, imaginatia si ajutorul tehnologiei de azi am creat Rings Concept.

Vino sa descoperi frumosul in cele mai delicate bijuterii!